Vraag nu gratis offertes aan!

   
Type vloerverwarming*
Type vloer*
Naam: *
Email adres: *
Titel:
Type aanvraag: *
Telefoonnummer: *
Adres:
Postcode:
Plaats:
Type verwarming:
Aantal vierkante meter:
Beschrijving van de opdracht: Wees zo volledig mogelijk voor een offerte op maat!:
Indicatie geplande
datum opdracht: *
Gratis bespaartips:

Vergelijk vloerverwarming offertes

Eenvoudig offertes aanvragen bij vloerverwarming installateurs

Meer over vloerverwarming


Heeft u ook zo´n last van van iedere ochtend weer koude voeten? Grote kans dat dit komt door uw vloer. Steeds meer mensen kiezen er bewust voor om óf in een huis met vloerverwarming te gaan wonen of deze in de huidige woning te laten aanleggen.

Vloerverwarming wordt uiteraard gelegd onder de vloer. Het voordeel van het leggen van een vloerverwarmingssysteem is dat het kan dienen als hoofdverwarming, maar ook als bijverwarming. Vooral vloerverwarming laten installeren als hoofdverwarming biedt zo zijn voordelen. Zo heeft u geen radiatoren (meer) nodig. Er ontstaat zo meer woonruimte en bij het niet gebruiken van radiatoren verbruikt u ook nog eens minder energie. Een ander positief punt aan vloerverwarming is dat het uw woonruimte gelijkmatig verwarmd, in tegenstelling tot radiatoren, die slechts gedeeltes in uw woning verwarmen.

Wanneer de vloerverwarming als bijverwarming wordt ingezet is dit voornamelijk als comfort verhogend middel. De eigenlijke verwarming wordt gedaan door de radiatoren. Vloerverwarming zorgt er dan vooral voor dat u geen koude voeten meer heeft.

Met vloerverwarming kunt u kiezen uit twee verschillende systemen, namelijk uit een hydrovloerverwarmingssysteem (warm water) of een elektrisch systeem. Beide systemen worden veel geïnstalleerd en ontlopen elkaar niet veel qua prestaties.

Warm watersysteem
Wanneer dit systeem wordt geïnstalleerd dan is er ten eerste een cv-installatie benodigd. Het warm watersysteem wordt hier namelijk op aangesloten. De verwarming verloopt door het leggen van kunststof buizen waar warm water doorheen zal stromen. Een dergelijk systeem kan op twee manieren worden aangelegd, namelijk als zogeheten droogbouw of natbouw.

  • Natbouw betekend dat het systeem wordt gelegd in beton of een cementspecie. Een relatief goedkoop systeem dat echter wel een lange droogtijd kent van soms wel 8 weken. Daarom dat voornamelijk wordt toegepast bij nieuwbouw.

  • Met droogbouw wordt het vloerverwarmingssysteem gelegd als aaneenschakeling van voorgevormde piepschuim panelen met daarin kunststof verwarmingsbuizen. Een simpele en snelle manier van installatie wat ook nog eens beter opwarmt, overdraagt en afkoelt. Een iets duurder systeem, maar daarentegen vriendelijker voor uw portemonnee als u kijkt naar de kosten voor energie. Die zijn namelijk een stuk lager.

Wanneer het warm watersysteem is aangelegd, moet het alleen correct worden aangesloten op een verdeler. Slim is om een energiezuinige verdeler aan te laten installeren, die alleen aanspringt wanneer de verwarming onder een bepaalde temperatuur komt. Op deze manier kun aanzienlijk geld besparen.

Elektrisch systeem
In tegenstelling tot het warm water systeem, gebruikt u bij een elektrisch systeem geen buizen om de vertrekken te verwarmen, maar geschied de verwarming door middel van elektrische warmtestraling. Een elektrisch systeem is zeer gemakkelijk aan te leggen. U heeft geen cv-ketel of een dergelijke bron nodig om de vloerverwarming zijn werk te laten doen, slechts een stopcontact(aansluiting). U kunt de warmte via het systeem afzonderlijk of in combinatie met de radiatoren regelen.

Het elektrisch systeem kunt u op twee manieren laten leggen. Ten eerste als mat. Waarop verwarmingsdraad is aangebracht, een zeer eenvoudige wijze van montage. Daarnaast kunt u ook een verwarmingspatroon aanleggen met behulp van een vloerverwarmingskabel. U bepaalt het patroon zelf. Deze manier is vooral interessant voor verwarming van grotere oppervlakten. De afwerking gebeurt vrijwel altijd hetzelfde, namelijk met een mortel of zandcement.

Tip!
Voordat u de knoop doorhakt en een vloerverwarming laat leggen, informeer wel goed bij de vloerenfabrikant of de vloer die u heeft of wilt gaan aanschaffen bestand is tegen de hitte van vloerverwaming.

Zoals u kunt lezen heeft het leggen van een vloerverwarming een aantal zeer aantrekkelijke voordelen die uw wooncomfort aanzienlijk kunnen verhogen. Bent u dus van plan een dergelijk systeem te laten aanleggen?

Wacht dan niet langer en vraag hier gratis offertes aan!